ΕΦΤΙΑΞΑ FORUM. ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ... http://greekdownloads.forump.net/forum
'Create

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

Οδηγός Νο3

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΤΑΙ.
http://rapidshare.com/files/12567400/VSO.ConvertXToDVD.2.1.5.173.rar


Πριν οτιδήποτε άλλο, δημιουργούμε ένα φάκελο όπου βάζουμε τα αρχεία video και
τα αρχεία υποτίτλων προσέχοντας να έχουν το ίδιο όνομα
(π.χ. I tainia pou katevasa.avi ? και I tainia pou katevasa.srt?.
Αν η ταινία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, τότε θα έχουν την μορφή
I tainia pou katevasa CD1.avi? και
I tainia pou katevasa CD1.srt? και
I tainia pou katevasa CD2.avi? και
I tainia pou katevasa CD2.srt? )

Ανοίγουμε το πρόγραμμα και επιλέγουμε με την σειρά Β«Αρχείο-> Προσθήκη videoΒ» και από το παράθυρο που ανοίγει επιλέγουμε τον φάκελο που θέλουμε και το πρώτο αρχείο *.avi. Το πρόγραμμα αυτόματα αναγνωρίζει και το αρχείο υποτίτλων που το συνοδεύει (έχουν άλλωστε το ίδιο όνομα).

Αν η ταινία αποτελείτε από δύο μέρη, επιλέγουμε και πάλι Β«Αρχείο-> Προσθήκη videoΒ» και βάζουμε και το δεύτερο αρχείο *.avi.Πάμε τώρα στις «Ρυθμίσεις»
Στην καρτέλα «Γλώσσα» επιλέγουμε «Ελληνικά» γιατί είναι καλύτερα να καταλαβαίνουμε τι μας λέει το πρόγραμμαΣτην καρτέλα «Κεφάλαια» αφήνουμε τσεκαρισμένα τα «Εισαγωγή κεφαλαίου κάθε»
και «για video μεγαλύτερα από». Ανεξάρτητα από το αν συμπεριλάβουμε μενού, αφήνουμε να δημιουργήσει το πρόγραμμα κεφάλαια για να μπορούμε να πηγαίνουμε
εύκολα και γρήγορα σε συγκεκριμένα κομμάτια της ταινίας με την βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.Στην καρτέλα «Μενού» επιλέγουμε αν θέλουμε να έχει η ταινία μας μενού ή όχι.
Αν επιλέξουμε να έχει μενού η ταινία μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα και να χρησιμοποιήσουμε μια της αρεσκείας μας που να μην έχει το λογότυπο VSO.

Τσεκάρουμε τα «Αυτόματη αναπαραγωγή» και Β«Αναπαραγωγή με την σειράΒ».

Έτσι όταν βάλουμε το DVD στο DVD player μας θα αρχίσει αμέσως να προβάλλεται η ταινία και όταν τελειώσει το πρώτο μέρος θα ξεκινήσει αμέσως το δεύτερο χωρίς να χρειαστεί να κάνουμε εμείς τίποτα.
Άρα δεν χρειαζόμαστε άλλο πρόγραμμα για να ενώσουμε τα video ή τους υπότιτλους.Στην καρτέλα «Φορμά TV» επιλέγουμε Pal? και στην Οθόνη TV «Αυτόματο» για να διατηρήσει η εικόνα τον σωστό λόγο πλευρών
και να μην βλέπουμε τις φιγούρες παραμορφωμένεςτην καρτέλα «Κωδικοποίηση» η προεπιλογή είναι «Μεσαία ποιότητα / γρήγορη κωδικοποίηση».
Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της εικόνας, καλό είναι να επιλέξουμε Β«Μέγιστη ποιότητα / αργή κωδικοποίηση».
Καθυστερεί λίγο περισσότερο, αλλά η ποιότητα της εικόνας θα μας ανταμείψει για την υπομονή μας.
Επιλέγουμε το μέγεθος του δίσκου (DVD-5 ή DVD-9) ανάλογα.Στην καρτέλα «Ήχος» αφήνουμε ως προεπιλεγμένη γλώσσα τα Αγγλικά.Στην καρτέλα «Υπότιτλοι» βάζουμε ως προεπιλεγμένη γλώσσα «Ελληνικά» και τσεκάρουμε την «Αυτόματη εμφάνιση υποτίτλων». Έτσι όταν ξεκινά η ταινία θα εμφανίζονται και οι υπότιτλοι αυτόματα.
Επιλέγουμε Arial για προεπιλεγμένη γραμματοσειρά. Καλό είναι να αλλάξουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς από 20 σε 22 στιγμές για να είναι οι υπότιτλοι πιο ευανάγνωστοι.Στην καρτέλα «Εγγραφή» επιλέγουμε να εγγραφεί το αποτέλεσμα σε DVD και τσεκάρουμε «Διαγραφή του φακέλου μετά την επιτυχημένη εγγραφή» για να αδειάζει ο δίσκος από άχρηστα αρχεία.Τέλος πατάμε στο πλήκτρο «Δημιουργία DVD» και σε λίγη ώρα έχουμε έτοιμο το DVD μας να το απολαύσουμε στο σαλόνι μας.
Υπάρχουν πολλά άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά αυτό ισορροπεί στην ευκολία χρήσης, την ποιότητα του παραγομένου αποτελέσματος, και τον χρόνο που απαιτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε κόσμιο επίπεδο.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια πρέπει να περάσουν από έγκριση για να εμφανιστούν.

Translate this page