ΕΦΤΙΑΞΑ FORUM. ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ... http://greekdownloads.forump.net/forum
'Create

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ COLLECTION ~ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

Λάμπρος Κωνσταντάρας



Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Σπούδασε στο Παρίσι (1933) στη θεατρική σχολή Λουί Ζουβέ.

Το 1937 κάνει την πρώτη του θεατρική εμφάνιση στη Γαλλία, ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίζεται στην Αθήνα στα Παράσημα της γρηούλας, με το θίασο της Κατερίνας. Ακολουθούν ρόλοι σε έργα όπως Το στραβόξυλο, Ο μισάνθρωπος, Ο παίχτης, Η κυρία χωρίς καμέλιες, Τα παιδιά του Εδουάρδου, με θιάσους όπως των Μιράντας-Παππά, Μουσούρη-Αρώνη, ενώ αργότερα θα σχηματίσει ο ίδιος θίασο με ηθοποιούς όπως τη Μιράντα, την Τζένη Καρέζη, τη Μάρω Κοντού, τον Νίκο Ρίζο και άλλους, και θα συνεργαστεί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Έλλη Λαμπέτη κ.α.

Ο Κωνσταντάρας θα γίνει βασικά δημοφιλής χάρη στον κινηματογράφο. Είναι πρωταγωνιστής από την πρώτη του κιόλας ταινία, Το τραγούδι του χωρισμού (1940, σκηνοθεσία: Φιλοποίμην Φίνος). Θα ακολουθήσουν πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε 90 περίπου ταινίες.

Για τον ρόλο του στην ταινία Ο μπλοφατζής (1969, σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης), ο Λ.Κωνσταντάρας θα κερδίσει το βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1969.

Η τελευταία του ταινία ήταν Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (1981, σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης). Εκτός από τον κινηματογράφο, έπαιξε τον ρόλο του Λαμπρούκου και στην τηλεόραση στη σειρά Εκείνες και εγώ.

Οι ρόλοι του, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στο θέατρο, κάλυπταν μια μεγάλη γκάμα: στην αρχή ο ηθοποιός παρουσιάζεται σε δραματικούς ρόλους, ακόμη και ως ζεν-πρεμιέ, ενώ στη συνέχεια ειδικεύεται σε κωμικούς ρόλους, ως φίλος ή πατέρας - καλοσυνάτος, ανοιχτόκαρδος, ακόμη και αυστηρός, πότε-πότε γυναικάς και χιουμορίστας.

Φιλμογραφία

1. Ο φαντασμένος (1973) [Μάκης Καρασίνης]
2. Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [Λάζαρος Χατζηφλόκας]
3. Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972) [Λουκάς Μπόμπολας]
4. Τι 30... τι 40... τι 50... (1972) Ζάχος Φωκιανός
5. Ο τρελοπενηντάρης (1971) Ανδρέας Τεπενδρής
6. Ο φαφλατάς (1971) Δημοσθένης Λαμπρούκος
7. Πίσω μου σ' έχω σατανά (1971) [Παύλος Κουντουράς (ή Κουντουράτος)
8. Της ζήλειας τα καμώματα (1971) [Δημήτρης Καράλης]
9. Κρίμα... το μπόι σου (1970) [Μάριος Δεληπέτρου]
10. Ένας τρελλός γλεντζές (1970) [Πάνος Πάμπανος]
11. Ο μπλοφατζής (1969) [Παρασκευάς Καρατζόβαγλου (Τζον Χάλαρης)
12. Ο τζαναμπέτης (1969) [Νεόφυτος Φωτεινός]
13. Ησαΐα... μη χορεύεις (1969) [Ησαΐας Στεφανάκης]
14. Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Ανδρέας Γιαμαλής]
15. Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Τηλέμαχος Καραντάρης]
16. Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Λάμπρος Λαμπρέτας]
17. Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Ντίνος Διαμαντίδης]
18. Ο γεροντοκόρος (1967) [Θανάσης Μπαρούτσος]
19. Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (1967) [Λεωνίδας Πετρόχειλος]
20. Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967) [Αντώνης Παπασταφίδας]
21. Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967) [Αγγελής]
Ο σπαγκοραμμενος (1967)
22. Βίβα Ρένα (1967) [Λάμπρος Φωκάς]
23. Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) [Μάνος]
24. Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (1966) [Αντώνιος Δέλβης]
25. Τζένη Τζένη (1965) [Μίλτος Κασσανδρής]
26. Υιέ μου... υιέ μου... (1965) [Αντώνης Χατζηλουκάς]
27. Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Ανδρέας Μαυρογιαλούρος]
28. Ο εαυτούλης μου (1964) [Γιάγκος Αγγελής]
29. Θα σε κάνω βασίλισσα (1964) [Πίτερ Παπαθεοφιλόπουλος]
30. Η βίλα των οργίων (1964) [Χάρης Ζάβαλος]
31. Η χαρτοπαίχτρα (1964) [Ανδρέας Οικονομίδης]
32. Ο κύριος πτέραρχος (1963) [(πτέραρχος) Παπαοικονόμου]
33. Ο μπαμπάς μου κι εγώ (1963)
34. Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Λάμπρος Πετροβασίλης]
35. Μικροί και μεγάλοι εν δράσει... (1963) [Αντώνης Ζορμπάς]
36. Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Λάζαρος Πεναρής]
37. Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961) [Δημήτρης]
38. Η Λίζα και η άλλη (1961) [Μικές (Μιχαήλ) Γαβρήλογλου]
39. Λάθος στον έρωτα (1961) [Αντώνης Μίχαλος]
40. Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Πέτρος Ράμπος]
41. Τυφλός άγγελος (1960)
42. Ένας δον Ζουάν για κλάμματα (1960) [Αλέξης Δεπάστας]
43. Ερωτικά παιχνίδια (1960) [Μάνος]
44. Αντίο ζωή (1959)
45. Το τρελλοκόριτσο (1958) [Παπαδόπουλος]
46. Διακοπές στην Αίγινα (1958)
47. Η μοίρα γράφει την ιστορία (1957) [Άρης Δερμεζής]
48. Ο ζηλιαρόγατος (1956) [Σπύρος Αργυρίου]
49. Η άγνωστος (1956) [Στέφανος Πετρίδης]
50. Ούτε γάτα ούτε ζημιά (1954) [Νίκος Κουτρουμπάς]
51. Οι απάχηδες των Αθηνών (1950) [Κώστας "πρίγκηπας"]
52. Διαγωγή... μηδέν! (1949) [Φώτης]
53. Η φωνή της καρδιάς (1942)

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Μίτση Κωνσταντάρα έπαιξαν μαζί σε 18 ταινίες.

Λάμπρος Κωνσταντάρας

1) Ο ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ
2) ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
3) ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ
4) Ο ΡΩΜΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ
5) ΕΝΑΣ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
6) Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ
7) ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
8)ΤΟ ΑΓΟΡΟΚΟΡΙΤΣΟ

Ο ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΟΣ

Ο Θανάσης, εκ πεποιθήσεως γεροντοπαλίκαρο, ανατριχιάζει μόλις ακούει για γάμο. Οι δικοί του, που θέλουν να τον παντρέψουν πάση θυσία, γιατί πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα ξαναβρεί την ψυχική του γαλήνη, βρίσκουν τρόπο να του αλλάξουν τα μυαλά: ρίχνουν δίπλα του, ως δακτυλογράφο, τη Μαίρη, μια «ομοϊδεάτισσά» του, που παριστάνει πειστικά την ακόμα πιο σκληρή απ’ αυτόν πολέμια της συζυγικής ζωής. Ο Θανάσης, που την ερωτεύεται με πάθος, χάνει την ψυχική του ηρεμία για να την ξαναβρεί μόνο όταν εκείνη δέχεται να γίνει γυναίκα του...

Κωμωδία
παραγωγή: 1967

Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού

http://rapidshare.com/files/20143180...ros.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20143449...ros.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20143724...ros.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20143998...ros.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20144243...ros.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20144495...ros.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20144793...ros.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20145092...ros.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20145172...ros.part09.rar

ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, ο Αντώνης Τσιλιβίκης δεν σπαταλά μόνο τα χρήματά του αλλά απομυζεί και τον πλούσιο θείο του, τον Πήτερ, από την Αμερική. Αψηφώντας τα παράπονα της γυναίκας του, την Ελένη, συνεχίζει την οικονομική αφαίμαξη μέχρι την στιγμή που ο θείος του, αποφασίζει να τον επισκεφθεί.

Κωμωδία
Παραγωγή Ταινίας:1964

Hθοποιοί: Θανάσης Βέγγος, Νίκη Λινάρδου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Δημήτρης Νικολαΐδης, Σούλη Σαμπάχ

http://rapidshare.com/files/20137391...ssa.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20137962...ssa.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20138442...ssa.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20138834...ssa.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20139222...ssa.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20139593...ssa.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20139961...ssa.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20140303...ssa.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20140409...ssa.part09.rar

ΠΙΣΩ ΜΟΥ Σ ΕΧΩ ΣΑΤΑΝΑ

Ο Παύλος είναι ένα γεροντοπαλήκαρο, που διευθύνει μια ασφαλιστικη εταιρία, στην οποία ο υπάλληλος του, ο Μανωλιός Πετιχάκης, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την αδελφή του Εύα για τη θέση της γραμματέως. Ο φίλος του Παύλου, ο Τάσος τον παροτρύνει να απαντήσει σε μια αισθηματική αγγελιά, πράγμα το οποίο κάνει. Τελικά κλείνει ραντεβού στον ιππόδρομο με την κοπέλα που υπογράφει "Ροδον του Ισπαχάν". Το ραντεβού όμως εξελίσσεται σε καυγά..

Κωμωδία
Έτος Παραγωγής: 1971

Πρωταγωνιστούν: Άννα Μαντζουράνη, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Παπαζήσης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Μίτση Κωνσταντάρα

http://rapidshare.com/files/20140706...ana.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20141022...ana.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20141328...ana.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20141623...ana.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20141924...ana.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20142225...ana.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20142516...ana.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20142787...ana.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20142875...ana.part09.rar

Ο ΡΩΜΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

Ο Τηλέμαχος πρέπει πρώτα να παντρέψει την αδελφή του Χρυσάνθη, για να μπορέσει μετά να παντρευτεί κι ο ίδιος την Φωφώ. Δεν είναι όμως εύκολο γιατί η Χρυσάνθη είναι προχωρημένης ηλικίας. Μιας και οι γαμπροί δεν φαίνονται, καταλήγει στις αγγελίες. Απαντούν ο συνταξιούχος Κρίτωνας Στεφανής και ο Ελληνοαργεντινός Ρόκας.

Κωμωδία
παραγωγή: 1968

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντάρας Λάμπρος , Ξενίδης Σταύρος , Κωνσταντάρα Μίτση , Λινάρδου Νίκη , Τσαγανέας Χρήστος , Πάνου Καίτη , Λαμπροπούλου Καίτη , Χριστοφορίδης Περικλής , Χατζηπαυλής Στάθης , Ντενόγιας Ραφαήλ , Δεληγιάννη Πόπη , Φρυδάκη Εύα

http://rapidshare.com/files/20148393...imo.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20148741...imo.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20149121...imo.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20149524...imo.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20149954...imo.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20150472...imo.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20150993...imo.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20151624...imo.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20151743...imo.part09.rar

ΕΝΑΣ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ


Ο Αλέξης είναι ένα εύθυμο γεροντοπαλίκαρο με πολλές κατακτήσεις. Η καθημερινότητά του όμως, αναστατώνεται όταν αναλαμβάνει την κηδεμονία της κόρης ενός φίλου του, για την οποία, όπως φαίνεται, κάθε άλλο παρά πατρικά αισθήματα τρέφει.Μέχρι τη στιγμή που μια φίλη του, που είναι χρόνια ερωτευμένη μαζί του, αναλαμβάνει διακριτικά να τον συνετίσει...

Κωμωδία
παραγωγή: 1960

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντάρας Λάμπρος, Φόνσου Άννα, Πάνου Καίτη, Μπάρκουλης Ανδρέας, Κοντού Μάρω, Γκιωνάκης Γιάννης, Τριάντη Ντίνα, Μεντής Κώστας, Νοταρά Σαπφώ, Κουρής Αλέκος, Μαντά Μιράντα, Τεντές Θόδωρος, Βουλγαράκη Βάσω, Οικονόμου Γιάννης.

http://rapidshare.com/files/20152348...ata.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20153032...ata.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20153873...ata.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20154876...ata.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20155908...ata.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20156925...ata.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20158127...ata.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20159334...ata.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20159790...ata.part09.rar

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ


Μετά την οικονομική καταστροφή του, ο επιχειρηματίας Λέων Μαυρογιάννης (Λάμπρος Κωνσταντάρας) παίρνει την κόρη του Έλσα (Ξένια Καλογεροπούλου) και πηγαίνουν διακοπές σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο του Λαγονησίου, ελπίζοντας να της βρει έναν πλούσιο γαμπρό. Ο σερβιτόρος Μανώλης (Σπύρος Κωνσταντόπουλος) που είχε υπηρετήσει υπό τις διαταγές του στο στρατό, τον ενημερώνει για την άφιξη ενός πλουσίου με το κότερό του. Αυτό που δεν ξέρει ο Μανώλης είναι ότι ο Γιώργος (Χρίστος Νέγκας) είναι ένα απλό μέρος του πληρώματος που παριστάνει τον πλούσιο.

Η Έλσα θα τον γνωρίσει και θα τον αγαπήσει. Αυτός θα της αποκαλύψει την αλήθεια και η αγάπη της για αυτόν θα γίνει πιο δυνατή. Και ο πατέρας της δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει μαζί της και να τον δεχθεί για γαμπρό του. Αλλά και ο ίδιος θα πέσει πάνω στην πάμπλουτη κυρία Πάπας (Δέσπω Διαμαντίδου), μια γυναίκα που τον αγαπούσε από παλιά και που τώρα που γύρισε στην Ελλάδα (μετά από τρεις γάμους) αποφάσισε να τον κάνει άντρα της.

Κωμωδία
παραγωγή: 1963

Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ξένια Καλογεροπούλου, Δέσπω Διαμαντίδου, Αλίκη Ζωγράφου, Χρήστος Νέγκας

http://rapidshare.com/files/20145492...ego.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20145802...ego.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20146138...ego.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20146416...ego.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20147079...ego.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20147408...ego.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20147717...ego.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20148030...ego.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20148076...ego.part09.rar

ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πρόκειται για ελεύθερη διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη "Εκκλησιάζουσες"
Μετα απο εναν μεγαλο πολεμο σε ορεινο χωριο, οι αντρες αρχιζουν να ετοιμαζονται για τον επομενο αγωνα τους. Μπροστα τους θα βρουν τις γυναικες τους ομως , οι οποιες αποφασιζουν να τους αλλαξουν τα μυαλα.
Οι ενεργειες τους θα οδηγησουν τους αντρες τους στο δρομο της ειρηνης.

Κωμωδία
παραγωγή: 1967

Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλεξάνδρα Λαδικού, Μίρκα Καλατζοπούλου, Έφη Οικονόμου

http://rapidshare.com/files/20191226...mou.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20191810...mou.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20192427...mou.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20193116...mou.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20193930...mou.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20194819...mou.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20195727...mou.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20196703...mou.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20197001...mou.part09.rar

ΤΟ ΑΓΟΡΟΚΟΡΙΤΣΟ


Η Αλέκα έγινε δεκαεπτά ετών, αλλά ακόμη παίζει στους δρόμους με τα παιδιά της γειτονιάς. Η ξαδέλφη της Τζένη κάνει παρέα με το φοιτητή Δημήτρη που νοικιάζει το δωμάτιο στην αυλή τους. Η Αλέκα θα γνωριστεί με το Δημήτρη κάτω από περίεργες συνθήκες και θα αρχίσουν να κάνουν παρέα. Από εκείνη την στιγμή θα νιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα να την κυριεύουν?

Κωμωδία
παραγωγή: 1959

Πρωταγωνιστούν:Λαμπρος Κωνστανταρας , Αννα Φονσου, Αλεκος Αλεξανδρακης

http://rapidshare.com/files/20198141...tso.part01.rar
http://rapidshare.com/files/20199483...tso.part02.rar
http://rapidshare.com/files/20200866...tso.part03.rar
http://rapidshare.com/files/20202453...tso.part04.rar
http://rapidshare.com/files/20204266...tso.part05.rar
http://rapidshare.com/files/20206135...tso.part06.rar
http://rapidshare.com/files/20208307...tso.part07.rar
http://rapidshare.com/files/20210392...tso.part08.rar
http://rapidshare.com/files/20211045...tso.part09.rar

2 σχόλια:

  1. Kwnstantine se pantreuomai!!!(...)
    Epsaxna 1 wra to Agorokoritso kai den tin eixe KANEIS! ...oute to utube.. S euxaristw para polu!!!
    -KALH XRONIA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε κόσμιο επίπεδο.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια πρέπει να περάσουν από έγκριση για να εμφανιστούν.

Translate this page