ΕΦΤΙΑΞΑ FORUM. ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ... http://greekdownloads.forump.net/forum
'Create

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

Θα ανοίξουν κανονικά τα νηπιαγωγεία

Θα ανοίξουν κανονικά τα νηπιαγωγεία

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

Στους μαθητές και στις εγκύους προτεραιότητα στον εμβολιασμό- Από Δευτέρα οι αποφάσεις για τα σχολεία
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΩΛΗ | Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Το κανονικό άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών από την 1η Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε χθες ομόφωνα έπειτα από συνεδρίασή του το Εθνικό και Επιστημονικό Επιχειρησιακό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση του Ιού της Νέας Γρίπης προς τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο. Αν και στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου δεν έγιναν επίσημες εισηγήσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα θα αποφασισθεί επίσης να μη γίνει προληπτικό κλείσιμό τους. Η εισήγηση των επιστημόνων του Εθνικού Συμβουλίου για τα σχολεία αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια νέας συνεδρίασης την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται και η εισήγηση των επιστημόνων του Συμβουλίου σχετικά με τις ομάδες του πληθυσμού οι οποίες πρέπει να λάβουν κατά προτεραιότητα το πανδημικό εμβόλιο όταν εκείνο έλθει. Σημειώνεται ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αντιμετώπιση Πανδημίας Γρίπης οι προτεινόμενες ομάδες για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό είναι οι εργαζόμενοι σε χώρους υγείας, οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας, τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως τα ανοσοκατεσταλμένα, τα άτομα σε ομαδική διαβίωση, όπως οι οίκοι ευγηρίας, τα άτομα σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός και ως εκ τούτου εύκολη μετάδοση όπως τα σχολεία καθώς και οι έγκυες γυναίκες. Την ερχόμενη εβδομάδα το Συμβούλιο με βάση τα επιστημονικά δεδομένα θα συντάξει τη λίστα των πρώτων «εκλεκτών» για λήψη του εμβολίου.

Παράλληλα χθες δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) σχετικά με την επιτήρηση της ελεγχόμενης διακίνησης των αντιιικών φαρμάκων (τα βασικά σημεία αυτού του σχεδίου δημοσίευσε «Το Βήμα» προχθές Πέμπτη 6 Αυγούστου). Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από εισήγηση του Εθνικού Συμβουλίου που έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας τα αντιιικά φάρμακα αποφασίστηκε να αρχίσουν να διατίθενται και πάλι από τα φαρμακεία προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δημόσια νοσοκομεία. Αναμένεται σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα 215.000 κουτιά αντιιικών σκευασμάτων να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων.

Περισσότερα στο
Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε κόσμιο επίπεδο.
Σχόλια άσχετα με το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ.
Όλα τα σχόλια πρέπει να περάσουν από έγκριση για να εμφανιστούν.

Translate this page